Kritisk IT-infrastruktur som managed services

Novian Technologies sikrer at kundens IT-infrastruktur brukes på en sikker og effektiv måte gjennom opprettelse, utvikling og forvaltning av kritisk IT-infrastruktur.

Mer

«Novians» inntekter for første halvår 2024 var 16,4 millioner euro

Nyheter
2024 / 09 / 11
3 MIN. LESING

Konsernet «Novian» som leverer tjenester innen programmering og IT-infrastruktur oppnådde en samlet inntekt på 16,4 millioner euro i første halvår i år. Det er en nedgang på 11,1 % sammenlignet med samme periode i fjor.  Konsernets EBITDA nådde 1,1 millioner euro, sammenlignet med 0,2 millioner euro i tilsvarende periode i fjor. Driftsresultatet for rapporteringsperioden utgjorde 0,6 millioner euro, sammenlignet med et driftsunderskudd på 0,3 millioner euro i første halvår 2023.  I løpet av rapporteringsperioden genererte «Novian»-konsernets selskaper 12,6 millioner euro eller 77 % av inntektene i Litauen, samt gjennomførte prosjekter i til sammen 36 land.

«Resultatene for første halvår gjenspeiler innsatsen vår ‒ et robust fundament som gir oss potensial til å fortsette å utvikle virksomheten vår. Vi har stor tro på at kompetansen til selskapene og spesialistene våre vil bidra til at vi kan fortsette å møte kundenes behov og utvikle effektive innovasjoner og konsulentvirksomhet», sier Tomas Vitkus, leder for «Novian Group». Ifølge ham fortsetter selskapene å være aktive med å presentere samarbeidsmuligheter på ulike IT-områder, og det er grunn til å tro at nye kontrakter og anbud som ble vunnet i midten av året, vil øke omsetningen og resultatet.

Når det gjelder «Novians» strategiske forretningsområder, har konsernets programvareselskaper gjennomført betydelige prosjekter innen helse, skatt og kontoadministrasjon, i tillegg til å fortsette med prosjekter innen forsvar, luftfart og andre områder.

«Vi er veldig fornøyde med suksessen til e-resept- prosjektet vårt, som allerede gjør det mulig for litauiske innbyggere å kjøpe reseptbelagte legemidler i Latvia, Polen, Spania, Hellas og Portugal, og i Litauenfor dem som kommer fra disse landene, mot fremvisning av legitimasjon, og vi jobber nå med å få dette utvidet til alle EU-land.  Vi fortsetter arbeidet med åtte forsvarsprosjekter som krever en ny innfallsvinkel ved hjelp av avansert teknologi. Utviklingen av et røntgenanalysesystem basert på kunstig intelligens som er lansert av det litauiske tollvesenet, er også banebrytende», hevder T. Vitkus.

Innen øvrige IT-tjenester skilte først og fremst «Novian Technologies’» fokus på konsulenttjenester seg ut. «Vi har med suksess levert anbud på rådgivning innen arkitektur og anskaffelse av skytjenester og rådgivning om anskaffelser til organisasjoner i offentlig sektor, noe som er en betydelig del av tjenestene våre og et bevis på vår høye teknologiske kompetanse», uttaler Gytis Umantas, administrerende direktør i «Novian Technologies». Selskapet leverer disse tjenestene i europeiske og afrikanske land.

Videre påpekte han at kontraktene som ble undertegnet i begynnelsen av juli, og som innebærer at «Novian Technologies» skal levere 14 500 bærbare datamaskiner til mer enn 600 skoler i landet, også er verdt å merke seg på grunn av omfanget. Selskapet satser også på å utvide sine tjenester innen kritisk IT-infrastruktur, særlig innenfor en modell for administrerte tjenester, som gjør det mulig å velge mellom relevante tjenestepakker og -vilkår. «Endringene i strukturen har gjort det mulig for oss å forene de kompetansene som er relevante for kundene våre, og dermed sikre en mer effektiv koordinering av interne prosesser og tjenesteleveranser, og på lang sikt gjøre det mulig for oss å fokusere på utviklingen av rådgivningstjenestene våre», opplyste administrerende direktør.

Innen High Performance Computing (HPC, «Databehandling med høy ytelse») tilbyr «Novian Technologies» aktivt løsninger for værvarsling og modellering av klimaendringer. Disse kan brukes i systemer for tidlig varsling (early warning på engelsk).  Innenfor skytjenester er det blitt stadig mer aktuelt å ta i bruk containerplattformer som gjør det raskere og enklere å oppdatere informasjonssystemer og applikasjoner.

På digitiseringsområdet fortsatte «Novian»-selskapene å ha hovedfokus på arkiv- og medieprosjekter. Blant de nye prosjektene skilte digitiseringen av Estlands kulturarkiv fra sovjettiden seg ut, som når prosjektet er fullført, vil gjøre to millioner filer tilgjengelige på nettstedet til landets nasjonalarkiv. Digitaliseringssenteret i Sint Maarten er under videre etablering, noe som bidrar til å effektivisere landets offentlige tjenester.

«Novian»-konsernet består av «Novian Technologies», «Novian Systems» og «Novian Pro» i Litauen, «Novian Eesti» i Estland, «Andmevara» i Moldova, «Zissor» i Norge og «Norway Registers Development Rwanda» i Rwanda. «Novian Group eies av «INVL Technology», et investeringsselskap innen informasjonsteknologi.

Presentasjon: Novian-gruppens resultater for 1. halvår 2024 (på engelsk).

Effektive IT-løsninger og tjenester

Teknologi for dine formål

Kontakt oss