Kritisk IT-infrastruktur som managed services

Novian Technologies sikrer at kundens IT-infrastruktur brukes på en sikker og effektiv måte gjennom opprettelse, utvikling og forvaltning av kritisk IT-infrastruktur.

Mer

Novian Technologies styrker sin posisjon i Rwanda

Nyheter
2023 / 04 / 19
3 MIN. LESING

IT-konsernet Novian utvider sitt teknologiforretningsområde i Afrika med nok et selskap. 18. april i år ble det inngått en aksjekjøps- og salgsavtale hvor selskapet Novian Technologies kjøpte Rwanda baserte Norway Registers Development Rwanda Ltd. (NRD Rwanda) fra NRD Companies, en internasjonal IT- og konsulentgruppe av selskaper. Verdien av avtalen er ikke kjent.

Etter transaksjonen vil Novian gruppens selskaper ha kontorer ikke bare i de baltiske landene, Norge og Moldova, men også i Rwanda. Novian og NRD Companies eies av INVL Technology, et selskap som investerer i IT virksomheter.

«Vi har jobbet i Afrika i mer enn et tiår, og denne avtalen vil ytterligere styrke vår posisjon i regionen. Vi ser at Rwanda og andre afrikanske land  har et stort digitaliseringspotensial, som vi kan bidra til å realisere ved å tilby big data og høyytelses databehandlingsløsninger, samt ved å bruke vår erfaring innen GovTech, finans og klimaendringer», sier Gytis Umantas, administrerende direktør i Novian Technologies.

Han viser til at det gis stor oppmerksomhet til digitalisering i afrikanske land gjennom Verdensbankens programmer. «Dette oppkjøpet vil styrke Novian Technologies sin tilstedeværelse ikke bare i Rwanda, men også i Burundi og andre sentral- og østafrikanske land. Dette er spesielt viktig for oss, siden deling av kunnskap i regioner som vokser raskt  er en del av Novian Technologies sin identitet», forklarer Umantas.

«Siden NRD Rwanda ble etablert i 2016, har vi gitt regionen førsteklasses teknologiløsninger. Vi er stolte av de strategiske regjeringsprosjektene vi har utført i Rwanda, inkludert distribusjon av digitale forretnings registersystemer for Rwandas utviklingsstyre, konsulentprosjekter for boliglånsregistrering og mange andre», sier Mindaugas Glodas, administrerende direktør i NRD Companies-gruppen.

Han sier at beslutningen om å selge NRD Rwanda er en del av konsernets forretningsstrategi. «Vi vil fortsette å fokusere tungt på arbeid i den afrikanske regionen, men under en ny forretningsmodell som vil gi merverdi til våre kunder,» sier administrerende direktør i NRD Companies. I Afrika er NRD Companies aktive i Ghana, Kenya, Lesotho, Liberia, Malawi, Mosambik, Tanzania, Uganda, Zanzibar, Zimbabwe og andre land.

NRD Rwanda, med base i Rwandas hovedstad Kigali, vil fortsatt ledes av Ephrem Bizimana, en erfaren IT leder som har hatt stillingen siden selskapet ble etablert. Novian Technologies har jobbet mye med Rwandas nasjonalbank og Rwandas skattemyndighet. Selskapet har modernisert sentralbanken i Burundi sin IT infrastruktur, gjennomført prosjekter knyttet til IT infrastruktur til det østafrikanske fellesskapets informasjons utvekslings plattform for standardbyråer, og deltatt i prosjekter i regionen finansiert av Verdensbanken, TradeMark Africa og andre organisasjoner.

Novian Technologies er også aktiv i Afrika med å tilby løsninger for klimaovervåking og klimaendringer. Selskapet har distribuert høyytelses databehandlingsløsninger (HPC) ved West African Science Service Center for Climate Change and Adapted Land Use (WASCAL), samt i mer enn ti afrikanske land, i samarbeid med Climate Services Center of the Southern African Development Community (SADC).

Om Novian

Novian Technologies, en del av Novian programvare- og IT infrastrukturtjenester gruppen, fokuserer på høyytelses dataenhetsklynger, åpen kildekode – skyteknologi, dokumentdigitalisering og dataarkivering, og pågående høyt dyktige IT-administrerte tjenester. Novian Technologies kompetanser inkluderer oppsett, vedlikehold og omjustering av IT-infrastruktur og vedlikeholdstjenester for kritisk IT-infrastruktur.

Novian selskapers aktiviteter er alt fra å sikre jevn daglig drift av en organisasjons IT til programvareutvikling, i kommunal eller nasjonal skala, utvikling av domenespesifikke informasjonssystemer, og digitalisering og kunstig intelligens løsninger. Novian selskaper gjennomfører prosjekter innen næringsliv, e-forvaltning, e-helse, skatterelaterte og andre områder.

Om NRD Companies

NRD Companies er en global IT- og konsulentgruppe av selskaper som spesialiserer seg på styring og utvikling av digital infrastruktur. Gruppen forener selskaper som opererer innen Fintech, GovTech og praksisbaserte konsulentområder for å hjelpe land med å nå FNs mål for bærekraftig utvikling. En del av INVL Technology gruppen, NRD Companies er en anerkjent markedsleder og opererer på alle fem kontinenter. Selskapene har en vellykket merittliste med å implementere prosjekter for e-tjenestelevering og skatte administrasjons plattformer, digitalisering av nasjonale posttjenester og andre digitale løsninger.

NRD Companies gruppen består av følgende datterselskaper: ETRONIKA, Norway Registers Development AS, NRD Systems, NRD Bangladesh og Infobank Uganda. For mer informasjon, les www.nrdcompanies.com.

Effektive IT-løsninger og tjenester

Teknologi for dine formål

Kontakt oss