Kritisk IT-infrastruktur som managed services

Novian Technologies sikrer at kundens IT-infrastruktur brukes på en sikker og effektiv måte gjennom opprettelse, utvikling og forvaltning av kritisk IT-infrastruktur.

Mer

Novians inntekt økte med 27,6 % i første halvdel av 2023 til 18,5 millioner euro

Nyheter
2023 / 09 / 13
2 MIN. LESING

Novian-gruppen, som tilbyr programvare og IT-infrastrukturtjenester, hadde en samlet inntekt på 18,5 millioner euro i første halvdel av 2023, en økning på 27,6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Gruppens EBITDA i denne perioden var 0,2 millioner Euro, en økning på 25,9 prosent. Driftstapet var 0,3 millioner euro og samme nivå som i januar-juni i fjor.

I første halvdel av 2023 tjente Novian gruppens selskaper 12,3 millioner euro eller 67 prosent av inntektene i Litauen – denne summen økte med 11,8 prosent sammenlignet med første halvår i 2022. Inntekten tjent i andre land var 6,2 millioner euro og økte tilsvarende med 77,3 prosent. Gruppen har hatt aktiviteter i totalt 32 ​​land i år.

«Vi utvidet Novians tilstedeværelse i første halvdel av året – etter å ha lagt til et rwandisk selskap, har gruppen nå kontorer ikke bare i europeiske land, men også i Afrika. Perioden var også preget av vekst i inntekten utenfor Litauen, i stor grad drevet av fullføringen av et prosjekt for implementering av en høytytende plattform i landene i Sør-Afrika,» sier daglig leder i Novian, Evaldas Rekus. Han sier at gruppen i fremtiden vil få nye muligheter ikke bare gjennom Novians geografiske ekspansjon, men også ved å starteprosjekter innen forsvar og andre områder.

Når det gjelder strategiske forretningsområder, fokuserte Novians programvareutviklingsselskaper i rapporteringsperioden på digitaliseringsprosjekter for det offentlige sektoren i Litauen innen skatt og regnskap.Prosjekter finansiert av European Defence Fund, der Elsis PRO er en del av konsortiene, vil også bli lansert. SESIOP prosjektet har som mål å bidra til å forbedre interoperabiliteten til militære luftkontrollsystemer, og ODIN’S EYE II-prosjektet vil utvikle et tidlig varslingssystem for trusselen fra ballistiske missiler.

Veksten innen høytytende og skybaserte dataplattformer ble sterkt påvirket av et prosjekt som ble avsluttet tidligere i år i Sør-afrikanske land. Dette vil muliggjøre raskere og mer nøyaktige værprognoser og bedre forberedelser for utfordringene som klimaendringer gir. I løpet av prosjektet ble det implementert høytytende databehandlingsklynger (HPC) for klimaendrings- og værvarsling i Botswana, mens andre land i det Sørafrikanske utviklingsfellesskapet implementerte datainnsamling og tidlig varsling av trusler (early warning) plattformer. «Vi presenterer aktivt HPC muligheter innen global klimaovervåking,» sa Novian Technologies dagligleder Gytis Umantas.

Innen digitisering har det vært strukturelle endringer. I midten av året ble ledelsen for selskapene Zissor og Andmevara SRL endret, og i juli ble Novian digitale tjenesteselskapene slått sammen med Novian Technologies, som hadde kjøpt aksjene til det norske selskapet Zissor gjennom en intern transaksjon. Videre, med sikte på økt effektivitet, har digitiseringsprosessene og tjenestefunksjonalitet blitt revidert.

Blant gjentakende tjenester fortsatte IT vedlikeholdsprosjekter å dominere. I tillegg utmerket seg prosjekter innen IT infrastrukturtjenester i løpet av denne perioden, som inkluderte ferdigstillelsen av en moderne applikasjonsutviklingsplattform i Litauens bank i år, samt implementeringen av et moderne applikasjonsstyringssystem i Litauens Registersenter.

Novian gruppen består av de Litauiske selskapene Novian Technologies, Novian Systems, og Elsis PRO, den Estiske: Novian Eesti, det Moldovske: Andmevara, det Norske: Zissor, og det Rwandiske: Norway Registers Development Rwanda. Novian gruppen er en del av investeringsselskapet INVL Technology innenfor informasjonsteknologi bransjen.

Presentasjon: Novian-gruppens resultater for 1. halvår 2023 (på engelsk).

Effektive IT-løsninger og tjenester

Teknologi for dine formål

Kontakt oss